Γνώρισε μας

Το νοσοκομείο λειτουργεί, όπως όλα τα δημόσια νοσοκομεία,με βάση τη νομοθεσία για τη Δημόσια Υγεία,
όπου κατοχυρώνεται η υποχρέωση Υγειονομικής εξυπηρέτησης όλων των πολιτών. Η νομοθεσία ορίζει
τα δικαιώματα των ασφαλισμένων και τις υποχρεώσεις του προσωπικού στη συνάντηση του με τον ασθενή.
 
Οι ασθενείς που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον αρμόδιο γιατρό της Κλινικής με διάφορους τρόπους:
 
1
Σε περιπτώσεις , με απλά προβλήματα υγείας που σας απασχολούν , κλείνετε οι ίδιοι ραντεβού στα εξειδικευμένα Εξωτερικά Ιατρεία μας , Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή (τηλέφωνο 14546).
2
Σε καταστάσεις που αφορούν υποψία όγκου, σοβαρή απειλή υγείας ή μόνιμο πόνο, μακροχρόνια αναμονή είναι φυσικά απαράδεκτη. Είστε λοιπόν ευπρόσδεκτοι με απλό παραπεμπτικό ή συνοδεία του παραπέμποντα ιατρού σας καθημερινά στις 14:00 στην κλινική μας , για την αμεσότερη αντιμετώπιση του προβλήματος σας.
3
Σε επείγουσες καταστάσεις, η συνάντηση με τον νοσούντα αρχίζει κατά τη διάρκεια μιας εφημερίας στον χώρο των επειγόντων , τις ημέρες που εφημερεύει το Νοσοκομείο μας. Η συνάντηση αυτή μπορεί να συνεπάγεται άμεσα εισαγωγή και φροντίδα ή προγραμματισμό μετά την πρώτη εκτίμηση με μια ταχεία πολυκλινική εκτίμηση.
4
Ασθενείς που έχουν νοσηλευτεί στην Κλινική μας παρακολουθούνται κατά κανόνα σε τακτά χρονικά διαστήματα στα Εξωτερικά Ιατρεία της Κλινικής ή σε αναγκαία τμήματα - κλινικές με τα οποία συνεργαζόμαστε. Π.χ. Ογκολογική κλινική.

Κατά την πρώτη συνάντηση στα ιατρεία και όταν αποφασίζεται ότι υπάρχει ένδειξη χειρουργικής επέμβασης ο ασθενής με βάση το είδος, την κρισιμότητα και το βαθμό επείγοντος της νόσου του κατατάσσεται σε μια από τις τρείς κατηγορίες:

1. Μεγάλης προτεραιότητας
Αφορά όγκους και καταστάσεις με βαρεία συμπτωματολογία (μόνιμο άλγος, πυρετό, αδυναμία σίτισης, αναιμία) . Το χειρουργείο προγραμματίζεται το πολύ σε 7 με 14 ημέρες, αφού προηγηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προετοιμασίας και προπαρασκευής.

2. Απλής προτεραιότητας
Αφορά καταστάσεις με συνεχή ενοχλητική συμπτωματολογία που αποτελεί εμπόδιο για φυσιολογική ζωή και εργασία. Το χειρουργείο προγραμματίζεται το πολύ σε 4 με 12 εβδομάδες.

3. Χωρίς προτεραιότητα
Περιπατητικοί με νόσους χωρίς ή με ήπια συμπτωματολογία που δεν βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του ασθενούς όπως απλές κήλες, χολοκυστολιθιάσεις, κιρσοί, αιμορροϊδες, ινοαδενώματα, απλές βρογχοκήλες. Το χειρουργείο προγραμματίζεται σε 3 με 6 μήνες.

4. Επείγοντα περιστατικά
Τα επείγοντα περιστατικά αποτελούν βεβαίως ιδιαίτερη ομάδα και χειρουργούνται άμεσα εντός ωρών ή το πολύ εντός 1 ή 2 εικοσιτετραώρων ανάλογα με την πάθηση. Το πότε θα χειρουργηθείτε είναι μια απόφαση που αφορά το σύνολο της λειτουργίας της Κλινικής μας και όχι μόνο εσάς και την ομάδα που θα σας χειρουργήσει.